Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Seczuańska zupa z wołowiną

Składniki:

  • 50 dkg pokrojonej w grubą kostkę wołowiny
  • 1 szklanka pokrojonej w pół plastry cebuli
  • 1 szklanka pokrojonego w paseczki selera
  • 1 szklanka pokrojonej w paseczki marchewki
  • 1,5 litra bulionu wołowego
  • 1 łyżka posiekanej naci pietruszki
  • sól, pieprz do smaku
  • makaron ryżowy lub sojowy
  • listki szpinaku i krążki papryki chili do dekoracji
  • masło klarowane lub oliwa


Sposób przyrządzenia:

W dużym rondlu rozgrzać masło, dodać mięso, cebulę i seler, smażyć mieszając 5 minut. Dodać bulion wołowy, marchewkę, pietruszkę i przyprawy, doprowadzić do wrzenia, gotować 30 minut. W międzyczasie ugotować makaron wg przepisu na opakowaniu. Na talerz wyłożyć porcję makaronu, dodać zupę, udekorować i podawać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *