Składniki:
- 50 dkg pokrojonej w grubą kostkę wołowiny
- 1 szklanka pokrojonej w pół plastry cebuli
- 1 szklanka pokrojonego w paseczki selera
- 1 szklanka pokrojonej w paseczki marchewki
- 1,5 litra bulionu wołowego
- 1 łyżka posiekanej naci pietruszki
- sól, pieprz do smaku
- makaron ryżowy lub sojowy
- listki szpinaku i krążki papryki chili do dekoracji
- masło klarowane lub oliwa
Sposób przyrządzenia:
W dużym rondlu rozgrzać masło, dodać mięso, cebulę i seler, smażyć mieszając 5 minut. Dodać bulion wołowy, marchewkę, pietruszkę i przyprawy, doprowadzić do wrzenia, gotować 30 minut. W międzyczasie ugotować makaron wg przepisu na opakowaniu. Na talerz wyłożyć porcję makaronu, dodać zupę, udekorować i podawać.