Składniki: 1 kapusta pekińska 2 czerwone papryki 2 marchewki 1 cebula majonez śmietana musztarda przyprawy Sposób wykonania: Kapustę drobno poszatkować. Następnie marchew zetrzeć na tarce, cebulę posiekać a paprykę pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Majonez wymieszać ze śmietaną, musztardą oraz przyprawami i polać sałatkę.
Tag: kapusta pekińska
Kapusta
Kapusta pekińska duszona z ziemniakami i pomidorami
by Ewelina • • 0 Comments
Składniki: 2 główki kapusty pekińskiej 40 dag ziemniaków 3 cebule puszka pomidorów łyżka maggi 5 dag margaryny sól pieprz cukier Sposób wykonania: Obrane zmienki pokroić w kostkę a kapustę w paseczki. Następnie posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym tłuszczu, wówczas wrzucić do niej ziemniaki i trzymać na ogni przez kilka minut. Potem dodać kapustę, pomidory razem…
Surówki
Surówka z kapusty pekińskiej, jabłka i kukurydzy
by Ksymena • • 0 Comments
Składniki: ½ kapusty pekińskiej 1 jabłko ½ puszki kukurydzy 2 łyżki majonezu Sposób wykonania: Obrane jabłko pokroić w małą kosteczkę a kapustę w paski. Wymieszać je ze sobą, dodając kukurydzę. Następnie dodać majonez lekko przemieszać.
Piersi z kurczaka
Piersi kurczaka z bananami, kapustą pekińską i ananasem
by Magda • • 0 Comments
Składniki: 40 dag piersi z kurczaka 2 banany 5 dag kapusty pekińskiej 4 łyżki mąki ziemniaczanej 4 krążki ananasa łyżka sosu sojowego kawałek korzenia imbiru kieliszek wódki sok z pomarańczy sól pieprz olej Sposób wykonania: Piersi pokroić na paseczki po czym skropić je sosem sojowym oraz wódką i odstawić na 1 godzinę. W między czasie…
Sałatki
Sałatka wiosenna z truskawkami
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 1 szklanka rozdrobnionej w palcach kapusty pekińskiej 2 szklanki młodych listków szpinaku 2 szklanki pokrojonych truskawek 2 łyżki posiekanej zielonej cebulki ½ szklanki wyprażonych płatków migdałowych Sos: 2 łyżki oleju sezamowego 2 łyżki octu ryżowego 1 łyżeczka mielonego imbiru 1 łyżeczka drobno posiekanego czosnku 1 łyżeczka sosu sojowego szczypta przyprawy 5 Smaków chili w…