Składniki:
- 1 szklanka rozdrobnionej w palcach kapusty pekińskiej
- 2 szklanki młodych listków szpinaku
- 2 szklanki pokrojonych truskawek
- 2 łyżki posiekanej zielonej cebulki
- ½ szklanki wyprażonych płatków migdałowych
Sos:
- 2 łyżki oleju sezamowego
- 2 łyżki octu ryżowego
- 1 łyżeczka mielonego imbiru
- 1 łyżeczka drobno posiekanego czosnku
- 1 łyżeczka sosu sojowego
- szczypta przyprawy 5 Smaków
- chili w proszku wg uznania
Sposób przyrządzenia:
Wszystkie składniki sosu zmiksować. W salaterce wymieszać stałe składniki sałatki, polać sosem, ponownie dokładnie wymieszać.
Uwaga: Migdały prażymy na suchej, dobrze nagrzanej patelni do momentu aż zaczną się leciutko rumienić. Oczywiście cały czas mieszamy.