Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Piersi kurczaka z bananami, kapustą pekińską i ananasem

Składniki:

  • 40 dag piersi z kurczaka
  • 2 banany
  • 5 dag kapusty pekińskiej
  • 4 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 4 krążki ananasa
  • łyżka sosu sojowego
  • kawałek korzenia imbiru
  • kieliszek wódki
  • sok z  pomarańczy
  • sól
  • pieprz
  • olej

    Sposób wykonania:

    1. Piersi pokroić na paseczki po czym skropić je sosem sojowym oraz wódką i odstawić na 1 godzinę.
      W między czasie korzeń imbiru lekko przesmażyć na rozgrzanym oleju.
      Następnie mięso odsączyć z zalewy, wymieszać z białkiem i oprószyć mąką, wówczas usmażyć cały czas mieszając ok. 3-4 minut.
      Banany, kapustę i ananasy pokroić usmażyć ( każdy oddzielnie) i dodać do mięsa.
      Całość wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *