Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kapusta pekińska duszona z ziemniakami i pomidorami

Składniki:

  • 2 główki kapusty pekińskiej
  • 40 dag ziemniaków
  • 3 cebule
  • puszka pomidorów
  • łyżka maggi
  • 5 dag margaryny
  • sól
  • pieprz
  • cukier 

     Sposób wykonania:
    Obrane zmienki pokroić w kostkę a kapustę w paseczki.
    Następnie posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym tłuszczu, wówczas wrzucić do niej ziemniaki i trzymać na ogni przez kilka minut.
    Potem dodać kapustę, pomidory razem z zalewą oraz maggi.
    Całość wymieszać i pozostawić na ogniu ok. 30 minut.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *