Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z kapusty pekińskiej, orzechów i selera

Składniki:
• kapusta pekińska 1/4 główki
• papryka czerwona, zielona i żółta po 1/4 strąka z każdej
• paluszki krabowe 4 sztuki
• kiełki fasoli mung 1 garść
• seler naciowy 1 łodyga
• orzechy włoskie 1 garść
• sos sałatkowy koperkowo-ziołowy 1 opakowanie
• oliwa z oliwek z bazylią 1 chlust

Sposób przyrządzenia:

Sałatę, paprykę, seler, paluszki kroimy na mniejsze kawałki. Wrzucamy do miski i dodajemy kiełki oraz orzechy włoskie. Przygotowujmy sos wg. przepisu na opakowaniu i polewamy sałatkę dodając oliwę z bazylią.


Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Ewelosa

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *