Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: filety rybne

Pstrąg z pieca

Składniki: 1 sprawiony pstrą 1 łyżka soku z cytryny sól pieprz 6 łodyg selera 8 pomidorów 50 g mrożonej mieszanki z 8 ziół 80 g masła 20 ml whisky folia aluminiowa wykałaczki Sposób wykonania: Rybę skropić sokiem z  cytryny i oprószyć solą oraz pieprzem. Następnie obrane pomidory pokroić w kostkę, selera na małe kawałki a…

Sieja pieczona z selerem

Składniki: 800 g filetów z siei sok z 1 cytryny 2 marchewki 1 seler naciowy 2 łyżki masła sól pieprz 200 ml śmietany koperek tłuszcz do formy Sposób wykonania: Filety skropić sokiem z cytryny i odstawić na bok. W między czasie obrane marchewki pokroić w plasterki a selera w krążki. Podsmażyć razem na rozgrzanym maśle…

Gulasz rybny z ziemniakami

Składniki: 1 sprawiony jesiotr 4 ziemniaki 1 cebula ½ łyżeczki papryki w proszku 3 łyżki kwaśnej śmietany 100 g startego sera 20 g masła bułka tarta 150 g śmietanki tłuszcz Sposób wykonania: Rybę pokroić na plastry, które zalać osoloną wodą i gotować około 5 minut. Po tym czasie ja odcedzić, usunąć ości i pokroić w…