Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gulasz rybny z ziemniakami

Składniki:

  • 1 sprawiony jesiotr
  • 4 ziemniaki
  • 1 cebula
  • ½ łyżeczki papryki w proszku
  • 3 łyżki kwaśnej śmietany
  • 100 g startego sera
  • 20 g masła
  • bułka tarta
  • 150 g śmietanki
  • tłuszcz

    Sposób wykonania:

    1. Rybę pokroić na plastry, które zalać osoloną wodą i gotować około 5 minut.
      Po tym czasie ja odcedzić, usunąć ości i pokroić w paseczki.
      Następnie ziemniaki obgotować w osolonej wodzie po czym odcedzić i pokroić w plastry, które ułożyć naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem.
      Na ziemniakach rozłożyć krzaki cebuli, które posypać papryką w proszki.
      Całość zalać śmietaną i rozłożyć jeszcze kawałki ryby.
      Wierzch posypać wiórkami  masła oraz bułką tarta.
      Polać całość jeszcze śmietaną i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni na około 40 minut.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *