Składniki:
- 1 kg jesiotra
- łyżka soku z cytryny
- łyżka masła
- sól
- pieprz
Składniki: 1 sprawiony jesiotr 4 ziemniaki 1 cebula ½ łyżeczki papryki w proszku 3 łyżki kwaśnej śmietany 100 g startego sera 20 g masła bułka tarta 150 g śmietanki tłuszcz Sposób wykonania: Rybę pokroić na plastry, które zalać osoloną wodą i gotować około 5 minut. Po tym czasie ja odcedzić, usunąć ości i pokroić w…
Składniki: 4 łyżki mleka sól pieprz 1 cebula 8 pomidorów 500 g filetów z jesiotra mąką 3 łyżki masła natka pietruszki Sposób wykonania: Mleko doprawić do smaku solą oraz pieprzem po czym zanurzać w nim filety. Następnie obtoczyć je w mące i smażyć na rozgrzanym tłuszczu. W między czasie na patelnie wrzucić pokrojone pomidory, doprawić…
Składniki: 300 g mięsa z jesiotra(ugotowane) 2 łyżeczki kawioru 2 ziemniaki(ugotowane) 2 ogórki 3 łyżki majonezu 2 łyżki chrzanu sól sałatka marchewka natka pietruszki Sposób wykonania: Połowę mięsa z jesiotra oraz ziemniaka pokroić w kostkę. Sałatę porwać na mniejsze kawałki a ogórki pokroić w plasterki. Całość wmieszać ze sobą, polać majonezem wymieszanym z chrzanem oraz…
Składniki: 1 kg głowy jesiotra 400g mięsa jesiotra 2 l wody 3 cebule 2 pomidory 1 łyżka ryżu 1 żółtko 2 łyżki śmietany sól pieprz liść laurowy łyżka posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania: Jesiotra pokroić na mniejsze części po czym zalać je wodą. Wrzucić liść laurowy, cebulę oraz pieprz. Trzymać na małym ogniu dopóki nie…