Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sieja pieczona z selerem

Składniki:

  • 800 g filetów z siei
  • sok z 1 cytryny
  • 2 marchewki
  • 1 seler naciowy
  • 2 łyżki masła
  • sól
  • pieprz
  • 200 ml śmietany
  • koperek
  • tłuszcz do formy

Sposób wykonania:

  1. Filety skropić sokiem z cytryny i odstawić na bok.
    W między czasie obrane marchewki pokroić w plasterki a selera w krążki.
    Podsmażyć razem na rozgrzanym maśle około 3 minut.
    Po tym czasie przełożyć je do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem.
    A na nich ułożyć filety ryby.
    Oprószyć całość sola oraz pieprzem.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i po około 5 minutach zalać całość śmietaną.
    Piec jeszcze 15 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *