Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pstrąg z pieca

Składniki:

  • 1 sprawiony pstrą
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • 6 łodyg selera
  • 8 pomidorów
  • 50 g mrożonej mieszanki z 8 ziół
  • 80 g masła
  • 20 ml whisky
  • folia aluminiowa
  • wykałaczki

    Sposób wykonania:

    1. Rybę skropić sokiem z  cytryny i oprószyć solą oraz pieprzem.
      Następnie obrane pomidory pokroić w kostkę, selera na małe kawałki a zioła rozmrozić i całość dokładnie wymieszać.
      Powstałym nadzieniem napełnić rybę i spiąć wykałaczkami.
      Skropić ją whisky i owinąć folią aluminiową wysmarowaną masłem.
      Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i zapiekać około 20 minut.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *