Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: ciasto francuskie

Kiełbaski w cieście

Składniki: 50 dag. małych ,krótkich kiełbasek 1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego 1 jajko przecier pomidorowy bazylia olej do natłuszczenia blachy sól pieprz Sposób przyrządzenia: Kiełbaski naciąć wzdłuż w kilku miejscach. Ciasto francuskie rozmrozić, lekko rozwałkować, i pokroić na długie paski- trójkąty . Ścisło owinąć każdą kiełbaskę. Wyłożyć na natłuszczoną blachę, wstawić do piekarnika i piec…

Parówki w szlafroczkach

Składniki: 4 parówki pól opakowania ciasta francuskiego 2 pomidory 1 cebula sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Ciasto rozmrozić.  Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w kostkę. Przesmażyć na oliwie, dodać pomidory. Dusić , aż powstanie gęsty sos, przyprawić. Ciasto cienko rozwałkować i pociąć na 4 paski. Z parówek zdjąć osłonki, końce…

Szpinak w cieście francuskim

Składniki: 4-5 wiązek świeżego szpinaku(moze być mrożony ok.80dkg) dwa opakowania ciasta francuskiego pół kostki sera feta łyżka masła 4 łyżki oliwy kostka rosołowa cebula jajko 4ząbki czosnku sól, pieprz. opcjonalnie łyżka serka mascarpone Sposób przyrządzenia: Cebulkę drobno kroimy i podsmażamy w garnku na oliwie pod koniec dodajemy czosnek, szpinak płuczemy bez siekania dodajemy do garnka.…

Parówki zapieczone w cieście francuskim

Składniki: parówki lub frankfruterki ser mozzarella jajko Ciasto: 25 dkg mąki 3 krople soku z cytryny ½ szklanki wody 4 dkg stopionego masła 10 dkg masła schłodzonego sól do smaku Sposób przyrządzenia: Zaczynamy od przygotowania ciasta. Jest to proces ciut skomplikowany więc mniej cierpliwym polecam zakup ciasta mrożonego. Przesiać na stolnice mąkę i sól; zrobić…