Składniki:
- kiszona kapusta 2 kg
- wołowina 60 dag
- żeberka 60 dag
- kiełbasa 30 dag
- śliwki suszone 5 dag
- sól
- majeranek
- pieprz
- ziele angielskie
- jałowiec
Składniki: 50 ag kiełbasy mała dynia mały patison 2 zielone papryki 2 cebule 4 pomidory mały koncentrat pomidorowy 2 łyżki tłuszczu sól pieprz Sposób wykonania: Patisona oraz dynię wydrążyć i pokroić w kostkę. Następnie paprykę i pomidory pokroić w kosteczkę a kiełbasę w pół plasterki. Na rozgrzanym tłuszczu zeszklić posiekaną cebulę, wówczas ja wyjąć a…
Składniki: 1 duża lub 2 małe cukinie 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1 papryka zielona 0,7 kg pieczarek 0.5 mięso wieprzowe 0,3 kg kiełbasy 0,2 kg boczek surowy sól, pieprz, majeranek do smaku papryka w proszku, chili Przygotowanie: Mięso, boczek oraz kiełbasę usmażyć z przyprawami. Gdy nabierze miękkości dodać cebulę oraz paprykę…
Składniki: słoik kiszonej kapusty pół białej świeżej kapusty soja – kostka albo cos podobnego (paczka) 2 duże cebule 4 ząbki czosnku 40 dkg pieczarek śliwki suszone pół słoiczka koncentratu pomidorowego sos sojowy olej przyprawy: vegeta, majeranek, po kilka ziaren ziela angielskiego i jalowca, trzy listki laurowe, pieprz, ew. ostra papryka Sposób wykonania: Po pierwsze: Nastawiamy…
Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki 1 szklanka dość ciepłej wody 2 łyżki oleju 1/2 łyżeczki soli Farsz: bigos domowej roboty z obiadu z dnia poprzedniego Sposób przyrządzenia: Składniki na ciasto łączymy ze sobą, chwile wyrabiamy, można dodać trochę wody, tak by ciasto nie było zbyt twarde. Ciasto dzielimy na trzy części. Rozwałkowujemy na 3…