Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bigos z warzywny z kiełbasą

Składniki:

  • 50 ag kiełbasy
  • mała dynia
  • mały patison
  • 2 zielone papryki
  • 2 cebule
  • 4 pomidory
  • mały koncentrat pomidorowy
  • 2 łyżki tłuszczu
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Patisona oraz dynię wydrążyć i pokroić w kostkę.
    Następnie paprykę i pomidory pokroić w kosteczkę a kiełbasę w pół plasterki.
    Na rozgrzanym tłuszczu zeszklić posiekaną cebulę, wówczas ja wyjąć a wrzucić kiełbasę i trzymać na ogniu przez chwilę.
    Wrzucić do kiełbasy warzywa i pozostawić na ogniu około 10-15 minut cały czas mieszając.
    Pod koniec wrzucić cebulę i doprawić do smaku.

    Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Kingę

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *