Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: patison

Zupa z patisona z kukurydzą

Składniki: 1 patison 1 puszka kukurydzy 4 ziemniaki 1 marchew 1 cebula 1 pomidor 12 dag śmietany koperek sól pieprz Vegeta Sposób wykonania: Marchew, ziemniaki i cebulę obrać po czym pokroić w kostkę. Zalać je wrzącą osoloną wodą. Dodać jeszcze szczyptę Vegety i gotować o miękkości na małym ogniu. W między czasie sparzonego i obranego…

Smażony patison

Składniki: 1 patison 2 jajka tarta bułka olej sól Sposób przygotowania: Obrane patisony pokroić na grube plasterki. Następnie roztrzepać jajka i obtoczyć w nich plastry patisonów, które później obsypać bułką tartą, Smażyć na rozgrzanym oleju. Przed podaniem oprószyć solą.

Sałatka z patisonów i pomidorem

Składniki: patison 1 sztuka młoda pomidor 4 sztuki cebula 1 sztuka liść selera 1 łyżeczka natka pietruszki 2 łyżeczki śmietana gęsta 5 łyżek sól do smaku pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Patisona należy dokładnie umyć, następnie zetrzeć na tarce jarzynowej. Pomidory należy sparzyć, po czym obrać ze skórki i rozgnieść w salaterce. Do pomidorów należy…

Bigos z warzywny z kiełbasą

Składniki: 50 ag kiełbasy mała dynia mały patison 2 zielone papryki 2 cebule 4 pomidory mały koncentrat pomidorowy 2 łyżki tłuszczu sól pieprz Sposób wykonania: Patisona oraz dynię wydrążyć i pokroić w kostkę. Następnie paprykę i pomidory pokroić w kosteczkę a kiełbasę w pół plasterki. Na rozgrzanym tłuszczu zeszklić posiekaną cebulę, wówczas ja wyjąć a…