Składniki:
- 1 patison
- 1 puszka kukurydzy
- 4 ziemniaki
- 1 marchew
- 1 cebula
- 1 pomidor
- 12 dag śmietany
- koperek
- sól
- pieprz
- Vegeta
Sposób wykonania:
- Marchew, ziemniaki i cebulę obrać po czym pokroić w kostkę.
Zalać je wrzącą osoloną wodą.
Dodać jeszcze szczyptę Vegety i gotować o miękkości na małym ogniu.
W między czasie sparzonego i obranego pomidora pokroić w cząstki, patisona obrać i pokroić w kostkę a kukurydze odsączyć z zalewy.
Wszystko wrzucić do zupy gdy warzywa będą miękkie i gotować jeszcze około 10 minut.
Po tym czasie zestawić z ognia i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz Vegetą.
Na koniec podprawić jeszcze śmietaną i posypać posiekanym koperkiem.