Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa sojowo-warzywna

Składniki:

  • 1 puszka kiełków sojowych
  • 1 puszka koncentratu pomidorowego
  • 1 szkl. granulatu sojowego
  • 1 szkl. ziemniaków pokrojonych w kostkę
  • 1 szkl. marchewki pokrojonej w kostkę
  • 1 szkl. pietruszki pokrojonej w kostkę
  • 1 szkl. selera pokrojonego w kostkę
  • ½ skzl. pokrojonego pora
  • 1 posiekana cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • Vegeta
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Wszystkie warzywa oprócz ziemniaków, wrzucić na rozgrzany olej i podsmażyć.
    Następnie zalać je 1 litrem wrzącej wody, wówczas dodać ziemniaki.
    Koncentrat pomidory przesmażyć razem z czosnkiem i dodać do zupy razem z granulatem sojowym.
    Całość wymieszać i ugotować do miękkości.
    Doprawić do smaku Vegetą oraz pieprzem i na koniec dodać kiełki sojowe.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *