Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bigos z cukinii

 

Składniki:

  • 1 duża lub 2 małe cukinie
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka żółta
  • 1 papryka zielona
  • 0,7 kg pieczarek
  • 0.5 mięso wieprzowe
  • 0,3 kg kiełbasy
  • 0,2 kg boczek surowy
  • sól, pieprz, majeranek do smaku
  • papryka w proszku, chili

     
    Przygotowanie:
    Mięso, boczek oraz kiełbasę usmażyć z przyprawami. Gdy nabierze miękkości dodać cebulę oraz paprykę smażyć jeszcze 8 minut. Dodać pokrajaną w kostkę cukinię. Prażyć pod przykryciem 20 minut. Dodać pieczarki pokrojone w półkrążki. Dusić około 1 godziny. Przyprawić do smaku majerankiem oraz papryką. Gdy potrawa ma zbyt małą ostrość dodać chili.

    Przepis nadesłany na Letni konkurs Prymat przez Michała Szczepańskiego (mały)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *