Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pierogi z bigosem, zapiekane

 

Składniki:
Ciasto:

  • 2 szklanki mąki
  • 1 szklanka dość ciepłej wody
  • 2 łyżki oleju
  • 1/2 łyżeczki soli

Farsz:

  • bigos domowej roboty z obiadu z dnia poprzedniego


Sposób przyrządzenia:

Składniki na ciasto łączymy ze sobą, chwile wyrabiamy, można dodać trochę wody, tak by ciasto nie było zbyt twarde. Ciasto dzielimy na trzy części. Rozwałkowujemy na 3 milimetrowy placek, szklanką wycinamy kółka, na każde nakładamy łyżeczką bigos i dokładnie sklejamy. Zagotowujemy wodę z dodatkiem soli. Na gotującą sie wodę wrzucamy stopniowo pierogi. Delikatnie mieszamy i czekamy aż wypłyną na wierzch. Gotujemy na wolnym ogniu 3 minuty. Pierogi wyjmujemy łyżką cedzakową do miski z zimną wodą i od razu odcedzamy je na durszlaku. Pierogi wykładamy na wysmarowaną tłuszczem blaszkę i wstawiamy do nagrzanego piekarnika z nawiewem (170 stopni C) na 10 minut, aż sie zarumienią. Jeśli pierogi będą szczelnie zlepione i podczas gotowania ich nie porwiemy, to po upieczeniu będą wyglądać jak nadmuchane, a skórka będzie chrupiąca. Pierogi podajemy z czystym barszczem czerwonym.
Przepis nadesłany na konkurs „Pierogowy Konkurs Pychotka” przez  Danutę

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *