Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Rolada malinowa

 

Składniki:

    Ciasto biszkoptowe:

    • 4 jajka
    • 12 dag cukru
    • olejek waniliowy lub inny wg upodobań
    • 7 dag maki pszennej
    • 5 dag maki ziemniaczane
    • 1,5 łyżki cukru pudru
    • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • Krem:

    • 40 dkg malin
    • 2 szklanki śmietany kremówki
    • 2 opakowania śmeitan-fix
    •  3/4 szkanki cukru pudru.

Sposób przyrządzenia:
Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym. Wymieszać ze sztywną pianą z białek, a potem z powoli wsypywaną mąką pszenną, ziemniaczaną oraz proszkiem do pieczenia. Formę 30x40cm wyłożyć papierem do pieczenia, który wcześniej należy natłuścić. Ciasto wylać, równomiernie rozsmarować, piec w temperaturze 175C przez około 15 min. Wyjąć z piekarnika, lekko wystudzić, posypać cukrem pudrem. Blaszkę przykryć czystą ściereczką, odwrócić do góry dnem. Zdjąć papier, a biszkopt zwinąć wraz ze ściereczka, wzdłuż dłuższego boku. Maliny przebrać, część zmiksować.  Śmietankę ubić z cukrem pudrem, śmietan-fix  wymieszać z owocami i musem malinowym
Ciasto rozwijamy delikatnie, nakładamy równomiernie cały krem, potem zwijamy, ale już bez papieru, oczywiście. Zwijamy niezbyt ścisło, tak na wyczucie, odstawiamy do lodówki
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *