Składniki: 1 kg karkówki 3 cebuli sól pieprz czerstwa bułka Sposób wykonania: Karkówkę pokroić na małe kawałki a cebulę w talarki i razem obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Następnie podlać odrobiną wody i trzymać na małym ogniu do miękkości. Wówczas całość zemleć w maszynce razem z namoczoną bułką. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Tag: farsz do pierogów
Pierogi
Farsz z bryndzy
by Teresa Jurasz • • 0 Comments
Składniki: 40 dag bryndzy łyżka masła 2 jajka 20 dag kaszy manny 50 ml wody 2/3 szkl. mleka sól pieprz majeranek Sposób wykonania: Następnie kasze wymieszać z odrobiną wody po czym przełożyć ją do wrzącego mleka. Dodać jeszcze masło oraz szczyptę soli. Całość dokładnie wymieszać i gotować na małym ogniu. Po kilku minutach zdjąć z…
Pierogi
Farsz z flaczków cielęcych do pierogów
by Celina Stanek • • 0 Comments
Składniki: 500 g flaczków cielęcych 2 szkl. bulionu łyżka soku z cytryna 1 łyżeczka skórki startej z cytryny 3 łyżki posiekanej natki pietruszki łyżeczka majeranku sól pieprz jajko Sposób wykonania: Flaczki zalać bulionem i ugotować po czym odcedzić i drobno pokroić. Następnie dodać sok i skórkę z cytryny, posiekaną natkę pietruszki, majeranek oraz wbić jajko.…
Pierogi
Farsz z kiszonej kapusty do pierogów
by Izabela Stanisławska • • 0 Comments
Składniki: 500 g kiszonej kapusty 1 cebula sól pieprz łyżka oleju Sposób wykonania: Kapustę poszatkować po czym podlać ja odrobiny wody i udusić. W między czasie posiekać cebulę i zeszklić ja na rozgrzanym oleju, wówczas dodać do niej kapustę. Całość dokładnie wymieszać i przesmażyć na małym ogniu. Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Pierogi
Farsz z kapusty i twarogu do pierogów
by Helena Góral • • 0 Comments
Składniki: 400 g świeżej kapusty 150 g twarogu cebula 2 łyżki masła sól łyżeczka pieprzu ½ łyżeczki mielonego kminku Sposób wykonania: Kapustę zalać osolonym wrzątkiem i gotować około 5 minut po czym ją odcedzić i poszatkować. Cebule posiekać i zeszklić na rozgrzanym maśle, wówczas dodać kapustę i smażyć kilka minut. Następnie ser zemleć w maszynce…