Składniki: 150 g suszonych grzybów 200 g wędzonej szynki 1-2 cebule łyżka masła sól pieprz 1-2 łyżki tartej bułki jajko Sposób wykonania: Grzyby zalać odrobiną wody i odstawić na noc. Następnego dnia ugotować po czym zemleć w maszynce razem z szynką. Następnie cebule posiekać i zeszklić na rozgrzanym maśle, wówczas dodać do niego grzyby i…
Tag: farsz do pierogów
Pierogi
Pierożki z wiśniami Pauliny
by Paulina Maciak • • 0 Comments
Pierogi
Pierogi z mięsem pychotka
by Natasza • • 0 Comments
Składniki:
Ciasto:
- 3 szklanki mąki
- 1 szklanka wody lub mleka
- 1 łyżka masła lub oliwy
- 1 jajko
- sól
Farsz:
- 30 dkg grubo mielonego mięsa baraniego
- 30 dkg grubo mielonej wołowej polędwicy
- 2 drobniutko skrojone cebule
- 3 drobno pokrojone ząbki czosnku
- ½ pęczka posiekanej natki pietruszki
- sól, pieprz
- kilka łyżek wody