Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Polędwiczki w sosie śmietanowo-grzybowym

Składniki:

  • 4 polędwiczki wieprzowe
  • 2 średnie cebule   
  • 8 borowików   
  • 800 ml śmietanki 30%,   
  • masło
  • przyprawa "Delikt do mięs"       
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Cebulę posiekać a borowiki pokroić na mniejsze kawałki po czym razem przesmażyć na rozgrzanym maśle po czym wlać śmietanę i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Gotować jeszcze na małym ogniu aż sos zgęstnieje.
    Następnie polędwiczki pokroić na mniejsze kawałki, oprószyć przyprawą i usmażyć na rozgrzanym tłuszczu.
    Przed podaniem polać sosem z borowików.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *