Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlety schabowe duszone z pieczarkami i serem

Składniki

  • 4 kotlety schabowe bez kości
  • 10 dag sera żółtego
  • 25 dag pieczarek
  • 2 szklanki bulionu (może być z kostki-np. grzybowy)       
  • pół szklanki gęstej śmietany
  • kilka łyżek oleju           
  • 4 ząbki czosnku
  • natka pietruszki, szczypiorek
  • sól, pieprz
           

    Sposób wykonania:

    1. Kotlety rozbić lekko tłuczkiem po czym oprószyć je solą oraz pieprzem i obtoczyć w mące.
      Następnie obsmażyć je na rozgrzanym oleju po czym zalać je bulionem i dusić na małym ogniu.
      Po kilku minutach dodać czosnek stary na tarce oraz pieczarki pokrojone w plasterki.
      Wymieszać i trzymać na małym ogniu około 1 godziny.
      W trakcie w razie potrzeby dolać uzupełniać płyn.
      Na sam koniec zabielić schab śmietaną i doprawić do smaku solą ora pieprzem.
      Przed pdoaneim posypać posiekaną natką pietruszki, szczypiorkiem i startym serem.
  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *