Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekane piersi kurczaka z pieczarkami w majonezie

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 5-6 pieczarek
  • 1 cebulka
  • majonez
  • 15-20 dag sera żółtego       
  • sól
  • pieprz
  • tłuszcz

Sposób wykonania:

  1. Piersi pokroić na mniejsze porcje, które lekko zbić tłuczkiem.
    Oprószyć je solą oraz pieprzem po czym ułożyć na blasze wyłożonej folią aluminiową.
    Następnie pieczarki obrać i pokroić na kawałki a cebulę posiekać, i przesmażyć razem na rozgrzanym tłuszczu.
    Wówczas doprawić do smaku solą oraz pieprzem i wyłożyć na piersi kurczaka.
    Polać całość majonezem i posypać startym serem.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i piec około 30 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *