Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pierś kurczaka z leśnymi grzybami w śmietanie

Składniki:

  • 1 pierś kurczaka
  • 2 średnie cebule
  • 800 ml śmietanki 30%,   
  • 20 dag leśnych grzybów
  • masło
  • szczypiorek
  • przyprawa do mięs
  • sól
  • pieprz

 

Sposób wykonania:

  1. Piersi kurczaka pokroić na mniejsze kawałki, oprószyć przyprawą i usmażyć na rozgrzanym tłuszczu.
    Następnie cebulę posiekać a grzyby pokroić na mniejsze kawałki po czym razem przesmażyć na rozgrzanym maśle po czym wlać śmietanę i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Gotować jeszcze na małym ogniu aż sos zgęstnieje.
    Kurczaka polać sosem przed podaniem i posypać posiekanym szczypiorkiem.
     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *