Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pikantny bulin mięsny z kolendrą

Składniki:

  • 1 litr bulionu drobiowego
  • 1 papryczka chili
  • 1 pęczek naci kolendry lub pietruszki
  • 1 mała cebula
  • 1 łyżka oleju sezamowego
  • 1 łyżka białego octu winnego
  • 1 łyżka czystej wódki
  • sól, pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Natkę kolendry drobno posiekać. Cebulę obrać, pokroić w półplasterki. W rondlu doprowadzić do wrzenia, dodać papryczkę chili, wódkę, olej sezamowy, cebulę i natkę kolendry. Gotować powoli około 10 minut, posolić do smaku. Podawać solo lub z dodatkiem makaronu sojowego, ryżu, kluseczek. Przed podaniem posypać zieleniną.

     

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *