Składniki: 50 dkg mięsa wołowego z kością 1,5 litra bulionu warzywnego 1 listek laurowy kilka ziaren pieprzu sól i pieprz do smaku 15 dkg makaronu nitki Sposób przyrządzenia: Mięso zalać bulionem warzywnym, dodać liść laurowy i pieprz, powoli gotować aż mięso zmięknie. Mięso obrać z kości i ponownie dodać do bulionu, przyprawić solą i pieprzem,…
Tag: mięsna
Listy
Pikantna zupa z krewetkami
by Regina Brańka • • 0 Comments
Listy
Pikantny bulin mięsny z kolendrą
by Agata Choroś • • 0 Comments
Składniki: 1 litr bulionu drobiowego 1 papryczka chili 1 pęczek naci kolendry lub pietruszki 1 mała cebula 1 łyżka oleju sezamowego 1 łyżka białego octu winnego 1 łyżka czystej wódki sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Natkę kolendry drobno posiekać. Cebulę obrać, pokroić w półplasterki. W rondlu doprowadzić do wrzenia, dodać papryczkę chili, wódkę, olej…