Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa jarzynowa z grzankami czosnkowymi

Składniki:

 

  • 2 ziemniaki
  • 1 por
  • 2 marchewki
  • 1 ząbek czosnku
  • rozmaryn do smaku
  • 1 litr bulionu drobiowego
  • sól, pieprz
  • Grzanki:
  • 6 plastrów bułki wrocławskiej
  • 1 ząbek czosnku
  • 10m dkg tartego żółtego sera

 

 

Sposób przyrządzenia:
Warzywa obrać, białą część pora pokroić w plastry, marchewkę i ziemniaki w kostkę, czosnek rozgnieść. Tak przygotowane warzywa zalać w rondlu bulionem, doprowadzić do wrzenia, gotować powoli 20 minut, przyprawić. W międzyczasie przygotować grzanki. Obrany czosnek rozgnieść w prasce, posmarować nim kromki bułki, posypać serem i zapiec w piekarniku. Gotową zupę posypać rozmarynem i podawać z dodatkiem przygotowanych grzanek.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *