Składniki:
-
- 50 dkg szynki
- 50 dkg tartego sera żółtego
- 20 dkg twarogu
- 2 kolorowe papryki
- bardzo drobno posiekana natka pietruszki
- 3 łyżki posiekanych orzechów włoskich
- 1 łyżka grubo zmielonego miksu kolorowych pieprzów
- sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Paprykę oczyścić, usunąć nasiona. Szynkę i paprykę pokroić w naprawdę drobna kostkę. W misce wszystkie składniki mieszamy, przyprawiamy solą i pieprzem „na ostro” i dokładnie wyrabiamy masę. Za pomocą mokrych dłoni formujemy kulki wielkości dużego orzecha włoskiego, obtaczamy w mieszance z posiekanej natki pietruszki i kolorowego pieprzu. Układamy na półmisku wyłożonym sałatą, odkładamy do lodówki na 2 godziny.
Przepis nadesłano na konkurs Mistrzx3 autor: dominikab