Składniki:
-
- 8 kromek z bułki francuskiej (weka)
- 40 dkg tuńczyka w sosie własnym
- 1 ząbek czosnku
- 3 łyżki majonezu
- 1 cebula
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 20 dkg tartego sera
- pieprz
- posiekana natka pietruszki
Sposób przyrządzenia:
Tuńczyka odsączyć z zalewy. Cebulę i czosnek obrać, cebulę pokroić w drobną kostkę, czosnek zmiażdżyć w prasce. Tuńczyka rozgnieść widelcem, dodać cebulę, czosnek, majonez, sok z cytryny i pieprz wg upodobań, bardzo dokładnie wymieszać. Na każdej kromce z bułki rozłożyć masę rybną, posypać serem i natką pietruszki. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 220 stopni Celsjusza.
Przepis nadesłano na konkurs Mistrzx3 autor: dominikab