Składniki:
- 2 kg wieprzowiny
- sól
- pieprz
- 2 łyżki musztardy
- olej
- 2 cebule
- ¼ l bulionu
- 1 duży słoik pieczarek w zalewie
- 350 g sera topionego
- 1 duży ser camembert
- 2 pojemniki śmietany
Sposób wykonania:
Mięso oprószyć solą oraz pieprzem i posmarować musztardą po czym obsmażyć go razem z posiekaną cebulą na rozgrzanym oleju.
Następnie wlać bulion i trzymać na małym ogniu około 75 minut.
Po tym czasie mięso wyjąć i pokroić w plastry.
Pieczarki odsączyć z zalewy.
Zalewę podgrzać razem z serem stopionym aby ser się opuścił, wówczas dodać ser camembert i również go rozpuścić,
Wlać jeszcze śmietanę i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Wrzucić jeszcze pieczarki i całość dokładnie wymieszać.
Następnie mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego i zalać go sosem.
Wstawić do lodówki na 24 godziny.
Przed podaniem wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 1 godzinę.