Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Piccata z indyka

Składniki:

  • 1 ½ kg mięsa z indyka
  • ½ pęczka natki pietruszki
  • 2 cytryny
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • ½ szkl. mąki
  • 2 łyżki kaparów
  • 1 szkl. bulionu
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Mięso z indyka pokroić na porcję, które oprószyć mąką i obsmażyć na rozgrzanej oliwie, wówczas wlać bulion, dodać skórkę oraz sok z  cytryny i kapary.
    Całość wymieszać i trzymać na ogniu ok. 6-10 minut.
    Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki i oprószyć pieprzem.

    Przepis nadesłany na konkurs "Znak Makłowicza" przez Roxana

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *