Składniki:
- 1 kg filetów z dorsza
- 3 pęczki natki pietruszki
- 3 ząbki czosnku
- 8 łyżek oleju
- 2 łyżki soku z cytryny
- sól
- pieprz
Składniki:
Składniki: 1 szalotka 1 łyżka masła 80 g natki pietruszki 12 ml wywaru ze szparagów 10 g kwaśnej śmietany 4 łyżki orzeszków piniowych sól pieprz Sposób wykonania: Posiekaną szalotkę zeszklić na rozgrzanym maśle po czym dodać posiekaną natkę i jeszcze przez chwilę smażyć razem. Następnie wlać wywar oraz śmietankę i trzymać na ogniu około minut.…
Składniki: 1 ½ kg mięsa z indyka ½ pęczka natki pietruszki 2 cytryny 2 łyżki oliwy z oliwek ½ szkl. mąki 2 łyżki kaparów 1 szkl. bulionu pieprz Sposób wykonania: Mięso z indyka pokroić na porcję, które oprószyć mąką i obsmażyć na rozgrzanej oliwie, wówczas wlać bulion, dodać skórkę oraz sok z cytryny i kapary.…
Składniki: 20 dkg masła wymieszanego z drobno posiekaną natką pietruszki i ½ łyżeczki soli 6 kotletów z piersi 2 łyżki mąki 1 łyżeczka mielonego pieprzu 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka 2 jajka ½ szklanki mleka 1 łyżeczka soli 1 szklanka tartej bułki Sposób przyrządzenia: Z masła wymieszanego z solą i pietruszką uformować 6 wałków, włożyć…