Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Dorsz z zielona pietruszką

 

Składniki:

  • 1 kg filetów z dorsza
  • 3 pęczki natki pietruszki
  • 3 ząbki czosnku
  • 8 łyżek oleju
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Filety dokładnie umyć i osuszyć na papierowym ręczniku.
    Następnie do miseczki wlać olej, sok z cytryny i dodać posiekany czosnek oraz natkę pietruszki.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i całość dokładnie rozetrzeć.
    Powstałą pastą nasmarować filety z dorsza.
    Przełożyć je do naczynia żaroodpornego i wstawić do lodówki na godzinę.
    Po tym czasie wyjąć z lodówki i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 20 minut.

Liczba porcji: 6

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *