Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z natką pietruszki

Cytrynowy pstrąg

Poznaj sekret przepysznych przepisów na ryby. Cytrynowy pstrąg to nasza dzisiejsza propozycja. Lista zakupów: pstrąg, cytryna, masło, czosnek. 
 

Składniki:

  • 2 świeże pstrągi 
  • 1 cytryna
  • 2 ząbki czosnku 
  • ½  pęczka świeżej pietruszki
  • 2 łyżki masła
  • sól 
  • pieprz
 

Sos grzybowy z natką pietruszki

Składniki: 300 g grzybów 60 g masła 20 g mąki 1,5 szkl bulionu pęczek natki pietruszki 3 żółtka ½ szkl śmietanki sok z cytryny kminek sól pieprz Sposób wykonania: Pokrojone grzyby przesmażyć na rozgrzanym maśle po czym dodać mąkę i zdjąć z ognia. Rozprowadzić całość bulionem po czym ponownie postawić na ogniu i doprowadzić do…