Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Dip miętowy z natką pietruszki

 

Składniki:

  •  3 łyżki drobno posiekanej mięty
  •  2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  •  łyżka startej skórki z cytryny
  •  łyżka soku z cytryny
  •  szczypta cukru
  •  1,5 łyżeczki mielonej papryki
  •  łyżka sosu sojowego
  •  2 łyżki oliwy z oliwek
  •  1 szkl. majonezu
  •  łyżka posiekanej mięty

Sposób wykonania:

  1. Do miseczki przełożyć posiekaną miętę.
    Dodać do niej sok i skórkę z cytryny, natkę pietruszki, oliwę z oliwek oraz sos sojowy.
    Całość dokładnie zmiksować do uzyskania jednolitej pasty.
    Doprawić ja do smaku cukrem oraz mieloną papryką.
    Następnie schłodzić sos w lodówce.
    Wówczas go wyjąć i połączyć jeszcze z majonezem oraz posiekaną miętą.

Liczba porcji: 6

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *