Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pasta z makreli z białym serem

 

Składniki:

  • 1 wędzona makrela
  • 25 dag. białego sera
  • 3 ugotowane na twardo jajka
  • 2 cebule
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki musztardy
  • sol
  • pieprz
  • kilka piórek szczypiorku

 

 

Przygotowanie;
Z makreli usunąć ości. Cebulę drobniutko pokroić. Obrane jajka i ser rozgnieść widelcem. Wszystkie składniki połączyć z majonezem i musztardą. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Pastą smarować kromki pieczywa i posypać szczypiorkiem. Pasta idelanie nadaje sie do stworzenia małych kanapeczek na przystawke.

Przepis nadesłany na Letni konkurs Prymat przez Marzenę

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *