Składniki:
- 5 kolorowych papryk
- opakowanie sera feta
- 3 pomidory
- pęczek bazylii
- 3-4 ząbki czosnku
- ½ szklanki oliwy z oliwek
- sól, pieprz do smaku
Sposób przyrządzenia:
Paprykę umyć, osuszyć, odciąć czapeczkę z ogonkiem i usunąć gniazda nasienne. Czosnek obrać i drobniutko posiekać. Bazylię opłukać, osuszyć i posiekać, wymieszać z oliwą i zmiksować. Pomidory umyć, sparzyć i zdjąć skórkę, posiekać w kostkę. Ser feta pokroić w małą kosteczkę. Ser wymieszać z pomidorami i przygotowanym sosem czosnkowo-bazyliowym, doprawić do smaku solą i pieprzem. Napełnić papryki, przykryć czapeczkami.Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona Podgórna