Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Papryka nadziewana serem feta

Składniki:

  • 5 kolorowych papryk
  • opakowanie sera feta
  • 3 pomidory
  • pęczek bazylii
  • 3-4 ząbki czosnku
  • ½ szklanki oliwy z oliwek
  • sól, pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Paprykę umyć, osuszyć, odciąć czapeczkę z ogonkiem i usunąć gniazda nasienne. Czosnek obrać i drobniutko posiekać. Bazylię opłukać, osuszyć i posiekać, wymieszać z oliwą i zmiksować. Pomidory umyć, sparzyć i zdjąć skórkę, posiekać w kostkę. Ser feta pokroić w małą kosteczkę. Ser wymieszać z pomidorami i przygotowanym sosem czosnkowo-bazyliowym, doprawić do smaku solą i pieprzem. Napełnić papryki, przykryć czapeczkami.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona Podgórna

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *