Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Panierowana mortadela w płatkach kukurydzianych

Składniki:

  • 70 dkg mortadeli
  • 3 szklanki płatków kukurydzianych
  • 2 jajka
  • 3 łyżki śmietany
  • 3-4 łyżki mąki pszennej
  • sól, pieprz do smaku
  • olej do smażenia

    Sposób przyrządzenia:
    Śmietanę mieszamy z jajkami i mąką. Ciasto powinno być trochę gęstsze jak na naleśniki, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Do miseczki wysypujemy płatki kukurydziane. Mortadelę kroimy w grube plastry, nabijamy na widelec i moczymy w cieście, a następnie obtaczamy w płatkach kukurydzianych. Smażymy na rozgrzanym oleju i smażymy na złocisty kolor z obu stron. Podajemy z ziemniakami i ulubioną sezonową surówką.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *