Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: mortadela

Mortadela z serem i ananasem pieczona

Składniki: 5 plastrów dobrej mortadeli o grubości 5 mm 5 krążków świeżego lub konserwowanego ananasa 5 plastrów sera ementaler 1 łyżka oliwy Sposób przyrządzenia: Na dużej patelni rozgrzać oliwę, ułożyć na niej plastry mortadeli, smażyć do chwili aż kiełbasa przybierze kształt miseczki. Do każdej z miseczek włożyć plaster sera i krążek ananasa. Patelnię przykryć, smażyć…

Szybkie tanie danie z mortadeli

Składniki: ½ kg mortadeli 2 jajka 4 łyżki śmietany 3 szklanki płatków kukurydzianych 3-4 łyżki mąki pszennej sól, pieprz do smaku olej Sposób przyrządzenia: Kiełbasę pokroić na plastry około1,5 cm. Śmietanę, mąkę i jajka wymieszać razem, ciasto powinno mieć konsystencję tak jak na naleśniki. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Płatki kukurydziane rozwałkować wałkiem do…

Makaron kolanka z mortadelą

Składniki: 1 opakowanie makaronu kolanka ½ kg mortadeli 1 słoik kolorowej konserwowej papryki ½ szklanki majonezu sól, pieprz do smaku olej 2-3 łyżki posiekanej zielonej natki pietruszki Sposób przyrządzenia: Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, w osolonej wodzie, dodać łyżkę oleju. Makaron odcedzić i ostudzić. Mortadelę pokroić w cieniutkie paseczki. Paprykę  konserwową odcedzić i pokroić…

Sałatka z pomidorów i mortadeli

Składniki: 1 cebula 50 dag zielonej papryki 25 dag pomidorów 2 łyżki oleju 1 łyżeczka papryki w proszku 1 szkl. sosu tatarskiego 2 jajka ugotowane na twardo 10 dag mortadeli sól pieprz Sposób wykonania: Cebulę pokroić na krążki, które zeszklić na rozgrzanym oleju, wówczas dodać paprykę w proszku, paprykę pokrojona w kostkę oraz pomidory pokrojone…

Mortadela w cieście smażona

Składniki: ½ kg mortadeli 1 brokuł 6 marchewek łyżeczka cukru 4 łyżki oleju 1,5 szkl. maki 1,5 szkl. wody jajko sól pieprz Sposób wykonania: Do mąki wlać wodę, wbić jajko i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Całość  dokładnie wymieszać na gładkie ciasto. Mortadele pokroić na plastry, które obtoczyć w mace a potem zanurzać w…