Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: płatki kukurydziane

Skrzydełka z kurczaka Wioli

Kupiłeś skrzydełka z kurczaka i nie wiesz co z nich przygotować? Wypróbuj przepis Wioli na znakomite skrzydełka z kurczaka. Lista zakupów: skrzydełka z kurczaka, czosnek, płatki kukurydziane i masło. 
 

Składniki:

  • 1,5 kg skrzydełek kurczaka
  • 3 łyżeczki ostrej papryki 
  • 3 łyżeczki przyprawy curry 
  • 3 ząbki czosnku
  • 1,5 szkl płatków kukurydzianych 
  • 0,5 szkl mąki ziemniaczanej 
  • 3 łyżki masła
  • sól
  • pieprz
 

Mocno chrupiące skrzydełka Edyty

Na pewno zaciekawi Cię ten przepis na mocno chrupiące skrzydełka Edyty. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: skrzydełek z kurczaka, ostrej i słodkiej papryki, jajka, mleka i płatków kukurydzianych. 
 
 

Składniki:

  • 1 kg skrzydełek z kurczaka
  • 3 szkl płatków kukurydzianych
  • 2 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 3 krople tabasco
  • ½ szkl mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka czosnku w proszku 
  • 1 szkl mąki pszennej
  • 1 szkl mleka
  • 1 jajko
  • olej do smażenia

Barramundi x 4

Barramundi – Lates calcarifer – to dwuśrodowiskowa ryba z rzędu okoniokształtnych żyjąca zarówno w wodach słodkich jak i słonych. Naturalne miejsca występowania tej ryby to Australia, Azja i wody Oceanu Spokojnego Dorasta do długości 1,8 m i wagi 60 km. W handlu oferowane są zazwyczaj tusze i filety do wagi 1 kg. Obecnie ryba ta pozyskiwana jest z hodowli.  Smakoszy zachwyca niepowtarzalnym, wyśmienitym smakiem, białym i delikatnym mięsem, brakiem drobnych ości. Oferowana jest w najlepszych restauracjach świata.  
Barramundi można przyrządzać na wszystkie znane sposoby . Czy to duszona, pieczona, smażona czy gotowana smakuje znakomicie. Coraz większe zapotrzebowanie na tę rybę przyczyniło się do uruchomienia pierwszej w Polsce hodowli barramundi pod Olsztynem.