Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Naleśniki z wątróbką drobiową

Składniki:

  • 1 jako
  • 1 szklanka tartej bułki
  • posiekana zielenina
  • tłuszcz do smażenia

    Naleśniki:

  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 2 jajka
  • ½ szklanki gazowanej wody mineralnej
  • 1 szklanka mleka
  • szczypta soli

    Farsz:

  • 30 dkg wątróbki drobiowej
  • 1 pokrojona w kostkę cebula
  • 3 łyżki oliwy
  • 5 łyżek gęstej śmietany
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Mąkę przesiać przez sito. Wszystkie składniki wymieszać na gładkie, płynne ciasto. Smażyć naleśniki na wysmarowanej tłuszczem, rozgrzanej patelni, odłożyć. Przygotować farsz. Na patelni  rozgrzać oliwę, dodać cebulę, chwilę smażyć mieszając, dodać pokrojoną wątróbkę, smażyć mieszając kilka minut. Usmażoną wątróbkę i cebulę drobno posiekać dużym, ciężkim nożem, dodać śmietanę, przyprawić, wymieszać. Tak przygotowanym farszem smarować naleśniki, zwijać jak na fotografii, panierować w jajku i bułce, obsmażyć i podawać.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *