Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: wątroba

Szaszłyki z wątróbki na grilla

Składniki: 40 dkg wątróbki drobiowej 15 dkg przerośniętego boczku 20 dkg młodych pieczarek sól, pieprz do smaku 3 łyżki oleju Sposób przyrządzenia: Wątróbki podzielić na połowy. Boczek pokroić na grube plastry ,a plastry na kwadraty. Pieczarki umyć, duże podzielić na pół, małe zostawić w całości. Na szpatułki nadziewać na zmianę, wątróbkę, boczek i pieczarkę. Wątróbki…

Wątróbka z kurczaka z grilla

Składniki: 50 dag wątróbek drobiowych 20 dkg plastrów boczku wędzonego 20 dkg małych cebulek sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Wątróbkę zalać mlekiem z wodą, odstawić na 30 minut, odcedzić, wypłukać, obsączyć na sicie. Tak przygotowane wątróbki oczyścić z tłuszczu i żółciowego, podzielić na płaty. Boczek pokrajać na  kawałki tej samej wielkości co wątróbka. Przygotować 4 drewniane,…

Wątróbka dla smakosza z pomidorami

Składniki: 35 dkg wątróbki drobiowej 3 ząbki czosnku 2 cebule 2-3 łyżki oleju łyżka masła sól, pieprz do smaku ½ kg pomidorów ½ pęczka  posiekanej zielonej natki pietruszki Sposób przyrządzenia: Wątróbkę oczyścić, opłukać, osuszyć, pokroić w paski. Cebulę i czosnek obrać, drobniutko posiekać. Olej i masło rozgrzać na patelni, zeszklić cebulę, dodać wątróbkę, smażyć  kilka…

Wątroba drobiowa w galarecie

Składniki wątróbka drobiowa, na średniej wielkości półmisek – ok 0,5 kg 2 marchwie seler por pietruszka sól 5 łyżeczek żelatyny Sposób wykonania: Przepis na wątróbkę w galarecie jest przepisem niezwykłym. Jest to stary, sprawdzony sposób na przygotowanie pysznej potrawy, ale – metody na przygotowanie tego wspaniałego posiłku nie sposób znaleźć w Internecie. Znakomita większość ludzi,…

Wątróbka wieprzowa panierowana

Składniki: 1 kg wątróbki wieprzowej 10 dkg mąki 2 jajka 10 dkg bułki tartej olej do smażenia sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Wątróbkę umyć, osączyć na papierowym ręczniku, oczyścić z błon, pokroić wzdłuż na porcje, oprószyć  pieprzem. W talerzu wysypać mąkę,  w drugim bułkę tartą i w następnym rozmącić jajka,  doprawić do smaku solą i pieprzem.…