Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wątróbka z kurczaka z grilla

Składniki:

    • 50 dag wątróbek drobiowych
    • 20 dkg plastrów boczku wędzonego
    • 20 dkg małych cebulek
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:

    Wątróbkę zalać mlekiem z wodą, odstawić na 30 minut, odcedzić, wypłukać, obsączyć na sicie. Tak przygotowane wątróbki oczyścić z tłuszczu i żółciowego, podzielić na płaty. Boczek pokrajać na  kawałki tej samej wielkości co wątróbka. Przygotować 4 drewniane, namoczone w wodzie szpadki do grillowania. Wątróbkę nabijać na patyczki na przemian z plastrami boczku i cebuli, smażyć na dobrze nagrzanym grillu kilkakrotnie obracając. Przed podaniem przyprawić.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *