Składniki:
- 35 dkg wątróbki drobiowej
- 3 ząbki czosnku
- 2 cebule
- 2-3 łyżki oleju
- łyżka masła
- sól, pieprz do smaku
- ½ kg pomidorów
- ½ pęczka posiekanej zielonej natki pietruszki
Sposób przyrządzenia:
Wątróbkę oczyścić, opłukać, osuszyć, pokroić w paski. Cebulę i czosnek obrać, drobniutko posiekać. Olej i masło rozgrzać na patelni, zeszklić cebulę, dodać wątróbkę, smażyć kilka minut. Oprószyć solą i pieprzem, przełożyć na talerz, pozostawić w cieple. Pomidory umyć, wyciąć trzpienie, miąższ pokroić w plasterki i wrzucić na patelnię po smażeniu wątróbki, smażyć po minucie z każdej strony, posypać czosnkiem. Na patelnię z pomidorami wyłożyć wątróbkę z cebulą, posypać posiekaną natką pietruszki.