Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sznycle w zielonym sosie

Składniki:

    • 6 sznycli cielęcych
    • jajko
    • ¼ szklanki mleka
    • 6 łyżek maki pszennej
    • ½ szklanki bułki tartej
    • 4 łyżki oleju
    • 3 łyżki masła
    • 2 ząbki czosnku
    • szklanka zielonego groszku
    • 2 szklanki rosołu z kurczaka
    • sól, pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Mięso umyć, osuszyć, lekko rozbić. Jajko wymieszać z mlekiem. Sznycle posolić, panierować w mące, jajku i bułce tartej, usmażyć na oleju na złocisty kolor, przykryć, trzymać w cieple. Groszek opłukać, czosnek obrać drobniutko posiekać, smażyć  na maśle na małym ogniu. Dodać rosół i groszek, doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować do miękkości groszku, wystudzić, zmiksować. Sznycle polać zielonym sosem. Podawać z ziemniakami i ulubioną sezonową surówką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *