Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: drobiowa

Szaszłyki z wątróbki na grilla

Składniki: 40 dkg wątróbki drobiowej 15 dkg przerośniętego boczku 20 dkg młodych pieczarek sól, pieprz do smaku 3 łyżki oleju Sposób przyrządzenia: Wątróbki podzielić na połowy. Boczek pokroić na grube plastry ,a plastry na kwadraty. Pieczarki umyć, duże podzielić na pół, małe zostawić w całości. Na szpatułki nadziewać na zmianę, wątróbkę, boczek i pieczarkę. Wątróbki…

Wątróbka dla smakosza z pomidorami

Składniki: 35 dkg wątróbki drobiowej 3 ząbki czosnku 2 cebule 2-3 łyżki oleju łyżka masła sól, pieprz do smaku ½ kg pomidorów ½ pęczka  posiekanej zielonej natki pietruszki Sposób przyrządzenia: Wątróbkę oczyścić, opłukać, osuszyć, pokroić w paski. Cebulę i czosnek obrać, drobniutko posiekać. Olej i masło rozgrzać na patelni, zeszklić cebulę, dodać wątróbkę, smażyć  kilka…

Jajka przepiórcze w mięsnej galarecie

Składniki: 8 ugotowanych na twardo jaj przepiórczych 1 porcja rosołowa 1 dkg żelatyny 3 gałązki naci pietruszki 2 łyżki białego wytrawnego wina sól, pieprz Sposób wykonania: Umytą porcję rosołową z kurczaka zalać ½  litra wody, powoli gotować z dodatkiem warzyw rosołowych przez około 60 minut, odtłuścić., przecedzić przez gęste sito, odstawić. Żelatynę przygotować wg przepisu…