Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Marchewka duszona z marsalą

Składniki:

  • 60 dag marchewek
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka brązowego cukru
  • 5 łyżek marsli
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Obrane marchewki pokroić w cienkie plastry po czym wrzucić je na patelnie z rozgrzaną oliwą i trzymać na ogniu około 5 minut.
    Po tym czasie skropić 4 łyżkami wody, doprawić do smaku solą oraz pieprzem i gotować dalsze 8 minut.
    Następnie posypać marchewkę cukrem, zwiększyć ogień aby cukier się skarmelizował, wówczas wlać marsalę i doprowadzić całość do zagotowania.
    Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *