Składniki:
- 400 g baraniny
- 150 g marchwi
- 1 ząbek czosnku
- 2 cebule
- 40 g tłuszczu
- wywar mięsny
- 1 liść laurowy
- tymianek
- sok z cytryny
- 0,1 l jogurtu naturalnego
- sól
- pieprz w ziarenkach
Składniki:
Składniki:
Składniki: 6 kalarepek 6 marchewek sól cukier łyżeczka masła łyżeczka posiekanego koperku ½ szkl mleka łyżeczka mąki 2 łyżki gęstej śmietany szczypta białego pieprzu Sposób wykonania: Doprowadzić do wrzenia wodę po czym ją osolić i ocukrzyć. Wówczas dodać masło a gdy się rozpuści wrzucić pokrojone kalarepki oraz marchewkę. Gotować na małym ogniu około 15 minut,…
Składniki: 1 kg sandacza 1 marchewka 2 konserwowe ogórki 3 ząbki czosnku 1 cytryna 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 2 łyżki oliwy z oliwek sól pieprz Sposób wykonania: Rybę pokroić na cienkie filety usuwając ości. Skropić je sokiem z cytryny i oprószyć solą oraz pieprzem. Następnie ogórki oraz marchewkę pokroić w cienkie słupki, które…
Składniki: